Denk mee over de energietransitie op Ypenburg en de Venen in Nootdorp.

Op woensdag 21 april om 20.00 uur kunt u weer bij de Dag van de Warmte aanwezig zijn. Tegenwoordig praat “iedereen” over de energietransitie, terugdringen van gasverbruik en verlagen van de CO2-uitstoot. Maar wat betekent dit voor u als bewoner op Ypenburg en de Venen in Nootdorp? Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY) organiseert een online bijeenkomst waar u wordt bijgepraat en u hierover in gesprek kunt gaan.

De online bijeenkomst is gesplitst in twee delen.

Tijdens het eerste deel hoort u meer over de lopende projecten:

  • Zonnepanelen op het dak van Lyceum Ypenburg. Update: de zonnepanelen zijn inmiddels ‘verkocht’.
  • Een proef met het beter inregelen van de verwarmingsinstallaties die zijn aangesloten op de wijkverwarming.
  • Bespaar met ventileren. Er wordt onderzocht hoe een bewoner zijn woning goed kan ventileren waarbij er zo min mogelijk warmte uit de woning verloren gaat.
  • Voorkom een Airco, hoe houdt u uw woning zo koel mogelijk in de zomer zonder gebruik te maken van een airconditioning die veel energie verbruikt.
  • Individuele woningen van het aardgas af. Er wordt nagedacht om woningen die nog een gasaansluiting hebben te verwarmen zonder gas.

Tijdens het tweede deel van de online bijeenkomst staat een drietal onderwerpen op de agenda:

  1. Hoe ontstaat een optimale samenwerking tussen alle betrokken partijen zoals bewoners, energieleverancier Eneco en de gemeenten?
  2. Keuze in warmtebronnen zoals geothermie en welke criteria worden daarvoor gebruikt?
  3. Hoe kan de woning worden aangepast ten gunste van de energietransitie?

Op woensdag 21 april om 20.00 uur zijn bewoners van Ypenburg en de Venen uit Nootdorp van harte welkom, aanmelding is niet nodig. U kunt ook een email sturen naar: dagvandewarmte@gmail.com.

De Dag van de Warmte wordt georganiseerd door Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY). HWY is een onafhankelijke stichting voor en door bewoners, die zich inzetten voor een CO2-neutrale wijkverwarming in 2025. De wijkverwarming die gebruikt wordt op Ypenburg en de Venen in Nootdorp wordt met aardgas verwarmd. Hierbij komt CO2 vrij. Het doel is om voor 2025 een wijkverwarming te hebben die gevoed wordt met duurzame energie en toch betaalbaar is voor de bewoners.

Dit bericht is geplaatst in de Posthoorn en de Eendracht van 14 april 2021.

 

Denk mee over de energietransitie