Samen energie besparen

In onze wijk gebruiken we samen veel energie. Om onze huizen te verwarmen, te koken, te verlichten of te douchen, bijvoorbeeld. Het klimaat vraagt dat we zuiniger omgaan met energie. We kunnen hier allemaal aan bijdragen. Ook binnen onze wijk. Kleine beetjes maken groot! En u bespaart daarmee ook geld!

HWY, vrijwilligers die zich inzetten voor een CO2-neutrale wijk

Hernieuwbare Warmte Ypenburg is een onafhankelijke stichting voor en door bewoners, die zich inzetten voor een CO2-neutraal Ypenburg (inclusief de Venen in Nootdorp) in 2025. Dit doen wij door met elkaar ideeën uit te werken tot concrete projecten. We streven naar een wijkverwarming die gevoed wordt met duurzame energie en die toch betaalbaar is voor de bewoners.

EnergyParty bij u thuis

Nieuwsgierig geworden naar wat u en uw vrienden uit de buurt kunnen doen aan vermindering van energiegebruik en wilt u samen kijken naar de bespaarkansen die er zijn voor iedereen? Het is makkelijker dan u denkt. Nodig wijkgenoot Harrie Theuws uit bij u thuis voor een gezellige en informatieve avond met maximaal 8 buren en vrienden. Het kost u niets, het is goed voor milieu en jullie portemonnee!

Energiecoach denkt mee

Ook geschrokken van de hoge energieprijzen? Dit is hét moment om duurzame stappen te zetten in uw huis; een energiecoach kan u hierbij helpen. Deze Ypenburgse vrijwilligers kennen de wijk, weten wat voor mogelijkheden er zijn en geven u gratis advies. Dit doen ze zonder commercieel oogmerk! Meldt u aan voor een gesprek.

 

Op deze site kunt u nog veel meer handige tips vinden. Heeft u suggesties of ideeën neem dan gerust contact met ons op.