Uw zonnepanelen op een ander dak

Zonnepanelen plaatsen is zo ongeveer het makkelijkste wat je kunt doen om duurzame energie op te wekken en je energierekening te verlagen. Maar dat kan niet altijd op het dak van uw eigen woning. Het dak staat niet in de goede richting naar de zon, er staat een flat of staan bomen voor uw huis. Het kan ook zo zijn dat u niet voldoende geld heeft om in uw hele dak te investeren maar wil wel duurzame energie opwekken met uw wijkbewoners. En tot slot, u wilt geen gedoe van offertes, btw terugvragen of vindt zonnepanelen nuttig maar lelijk.

Doe mee!
Als u zich herkent in de tekst hierboven maar toch uw energierekening wilt verlagen met zonnepanelen kan dat! De stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg is momenteel op zoek naar geïnteresseerden om deel te nemen in een gezamenlijk project voor zonnepanelen. Dit valt onder de zogeheten postcoderoosregeling, of formeel, ‘Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek’. U kunt zich hieronder als geïnteresseerde aanmelden. Het verplicht u tot niets en u bent nergens aan gebonden. Bij voldoende interesse en geschikte daken zal een informatie-avond worden georganiseerd.

Het doel is dit jaar nog stappen te zetten. HWY is in gesprek met enkele dakeigenaren in Ypenburg. Er zijn ook politieke signalen dat de regeling ingeperkt zal worden in 2020. Bij de aanvang van een collectieve opwek garandeert de belastingdienst de teruggave van energiebelasting en btw voor de duur van 15 jaar. Dat is een garantie die u niet krijgt met de salderingsregeling van zonnepanelen op uw eigen dak. Het is dus van belang niet te lang te wachten.

Kijk voor meer informatie op ons Informatieblad Ypenburg zoekt zonnedak.

Als u vragen heeft, aarzel niet om ze hieronder te stellen of stuur een email naar: stichtinghwy@gmail.com.