Update 2: De zonnepanelen zijn aangesloten en in bedrijf gesteld.

Update 1: Alle zonnepanelen zijn inmiddels verkocht.

 

Uw zonnepanelen op een ander dak

Zonnepanelen plaatsen is zo ongeveer het makkelijkste wat je kunt doen om duurzame energie op te wekken en je energierekening te verlagen. Maar dat kan niet altijd op het dak van uw eigen woning. Het dak staat niet in de goede richting naar de zon, er staat een flat of er staan bomen voor uw huis. Het kan ook zo zijn dat u niet voldoende geld heeft om in uw hele dak te investeren maar wil u wel schone stroom opwekken met uw wijkbewoners. En tot slot, wilt u misschien geen gedoe van offertes, btw terugvragen of vindt zonnepanelen nuttig maar lelijk.

foto: www.peterwesterhof.nl

Doe mee!
Als u zich herkent in de tekst hierboven maar toch schone stroom wilt opwekken met zonnepanelen kan dat! Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg is momenteel op zoek naar deelnemers voor ons gezamenlijk project voor zonnepanelen samen met Lyceum Ypenburg. Op de school kunnen we naar verwachting zo’n 400+ panelen plaatsen.

Wie kan meedoen?

Woont u in één van de in volgende, in rood weergegeven, postcodegebieden rondom 2631 dan kunt u deelnemen: 2631, 2493, 2496, 2497, 2498, 2632, 2641, 2645 en 2716. Het wordt in de volksmond daarom ook ‘postcoderoosproject’ genoemd. Het is een vereiste van het ministerie van Economische Zaken om te garanderen dat het een lokaal project betreft.

Dit project doen we samen met de bestaande energiecoöperatie Haags Opgewekt. Zij hebben al meerdere daken onder hun beheer en nemen veel ervaring mee. Als u deelneemt wordt u lid van Haags Opgewekt.

Voor het project gaan we per 1 april subsidie aanvragen bij het RVO voor de komende 15 jaar. Dat is een garantie die u niet krijgt met de zogeheten salderingsregeling van zonnepanelen op uw eigen dak.

U kunt hieronder alle informatie nalezen  en u inschrijven als deelnemer. Bij voldoende deelname gaat het project door. We hebben inmiddels de interesse genoteerd voor 200 panelen. Het doel is vóór de zomer 2021 een werkende installatie te hebben.

Wilt u zich eerst oriënteren kunt u zich ook als geïnteresseerde aanmelden. Het verplicht u tot niets en u bent nergens aan gebonden.  Dan sturen we u eenmalig een herinnering net voordat de inschrijving stopt.

Dag van de Warmte
Tijdens de Dag van de Warmte gehouden op dinsdagavond 8 september 2020 heeft de stichting een presentatie gegeven over de stand van zaken en wat er nog moet gebeuren om zonnepanelen te kunnen plaatsen. Wethouder Liesbeth van Tongeren en afgevaardigden van de stichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden (waar het Lyceum onder valt) waren daar ook bij aanwezig en hebben toen een intentieovereenkomst getekend om dit project te realiseren.

Zoombijeenkomst
Op 24 maart 2021 is een openbare digitale zoombijeenkomst gehouden voor alle geïnteresseerden. Daarbij is het project in detail toegelicht met een business case. Hieronder is alle informatie terug te vinden.

Informatie over het project

Algemene informatie

Als u vragen heeft, stuur een email naar: info@haagsopgewekt.nl