Achtergrond

Bewonersinitiatief Stichting Hernieuwbare Warmte (HWY) is met de gemeente Den Haag, gemeente Pijnacker-Nootdorp en Eneco bezig om Ypenburg (inclusief de Venen in Nootdorp) CO2-neutraal te maken. Dit in het kader van de ambitie van de gemeente om wijken ‘aardgasloos’ te verwarmen. Deze ambitie kan gevolgen hebben voor uw woning! Daarom willen we u graag informeren.

HWY

HWY is een stichting van, voor en door bewoners van Ypenburg (inclusief de Venen in Nootdorp) die al een aantal jaar de ‘Dag van de Warmte’ organiseert. Speciaal voor bewoners die deel uitmaken van een VVE, organiseerde de VVE-balie van de gemeente Den Haag en de stichting HWY samen een digitale bijeenkomst om de bewoners hier verder over te informeren. Ook was Eneco bij de bijeenkomst aanwezig om vragen te beantwoorden. Waarom Eneco? Omdat de meeste woningen op Ypenburg, warmte ontvangen via het warmtenet van Eneco dat op dit moment nog wordt verwarmd met aardgas.

Ook voor u?

Het is mogelijk dat uw woning niet is aangesloten de wijkverwarming maar u voor uw VVE een andere oplossing gebruikt om uw woningen te verwarmen, zoals aardgas of een warmtepomp. HWY kent een aantal werkgroepen die zich verdiepen in andere maatregelen om het comfort van de woningen te verbeteren en de energierekening omlaag te brengen. Voorbeelden daarvan: het koelen van de woning in de zomer, het beter inregelen van de radiatoren, warmteterugwinning uit ventilatiesystemen. Ook dit kan zinvol zijn voor u en uw VVE.

Lees hier het verslag van de bijeenkomst die plaats vond op donderdag 26 november 2020.

Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen of u kunt ook meer informatie vinden bij de VVE-balie van de gemeente Den Haag of  Duurzame stad Den Haag.