Hernieuwbare Warmte Ypenburg is een onafhankelijke stichting voor en door bewoners van Ypenburg (inclusief de Venen in Nootdorp), die zich inzetten voor een CO2-neutrale wijkverwarming in 2025. Dit past binnen de klimaatdoelstellingen van de gemeente Den Haag en de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

Krijgen we de Ypenburgse warmtevoorziening CO2-neutraal in 2025? Wat is hier het voordeel van? Door slim om te gaan met de warmte in huis worden we duurzamer. Er is minder energie nodig om warmte op te wekken, het is goedkoper en beter voor het milieu.

De wijkverwarming op Ypenburg (inclusief de Venen in Nootdorp) wordt verwarmd met behulp van aardgas. Hierbij komt CO2 vrij. Samen met nog meer enthousiaste bewoners willen wij de wijkverwarming duurzamer maken en net zo betaalbaar houden door bronnen in te zetten zoals zon en warmte uit de aarde.

Enkele voorbeelden van duurzame, of hernieuwbare, warmte zijn warmtepompen in huizen die vloerverwarming hebben. Daarnaast kunnen onder andere betere isolatie van huizen en het beter afstellen van radiatoren zorgen voor minder energieverbruik en besparing.

 

Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg is een initiatief van BewonersPlatform Ypenburg (BPY), en werkt samen met de gemeente Den Haag, gemeente Pijnacker-Nootdorp, provincie Zuid-Holland en energieleverancier Eneco als warmte producent en warmtenetwerkbeheerder.

Interesse of ideeën die kunnen bijdragen aan minder CO2? Neem dan contact op met ons op!