Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg is een initiatief van BewonersPlatform Ypenburg (BPY). Het doel is om voor 2025 een wijkverwarming te hebben die gevoed wordt met duurzame energie en die toch betaalbaar is voor de bewoners.

 

Krijgen we de Ypenburgse warmtevoorziening CO2-neutraal in 2025? Dat is de ambitie van een groep bewoners van de wijk Ypenburg die zich verenigd hebben in de stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY). Wat is hier het voordeel van? Door slim om te gaan met de warmte in huis worden we duurzamer. Er is minder energie nodig om warmte op te wekken, het is goedkoper en beter voor het milieu.

De wijkverwarming op Ypenburg wordt met aardgas verwarmd. Hierbij komt CO2 vrij.  Samen met de bewoners willen wij de wijkverwarming duurzamer maken en toch betaalbaar houden.

Enkele voorbeelden van duurzame, of hernieuwbare, warmte zijn warmtepompen in huizen die vloerverwarming hebben. Daarnaast kunnen onder andere betere isolatie van huizen en het beter afstellen van radiatoren zorgen voor minder energieverbruik en besparing.

HWY wil een CO2 neutraal Ypenburg bereiken samen: Eneco als warmte producent en warmtenetwerkbeheerder, Gemeente Den Haag en bewoners van Ypenburg.

Interesse of ideeën die kunnen bijdragen aan minder CO2? Neem dan contact op met ons op!