Op Ypenburg en de Venen zijn in de meeste woningen ventilatieboxen geplaatst. Goede ventilatie zorgt voor gezonde lucht in uw woning. Het op de juiste manier ventileren van uw woning draagt bij aan een lager energieverbruik. Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg heeft een actie bedacht voor zuinige en betere ventilatie in de woningen.

De meeste woningen op Ypenburg en de Venen in Nootdorp bestaan zo’n 20 jaar, HWY heeft onderzocht dat veel van deze ventilatieboxen inmiddels zijn verouderd. Hierdoor verbruiken ze veel elektriciteit en gaat veel warmte verloren. Door het ventilatiesysteem te vernieuwen of aan te passen, kunt u besparen op uw energieverbruik en krijgt u een gezonder binnenklimaat.

HWY heeft afspraken gemaakt met geselecteerde installatiebedrijven voor de aanschaf van een nieuwe ventilatiebox. Dit betekent een voordeel voor bewoners. De bewoner kan een keuze maken voor een nieuw systeem met een goede prijs-kwaliteitverhouding én van een plekje in de agenda van de installateur. Meer informatie over de actie en over deelname vindt u op:

www.vinex-ventilatie.nl

 

Dag van de Warmte
Op maandag 3 juli 2023 organiseren de gemeente Den Haag, gemeente Pijnacker-Nootdorp en HWY in Kerkgebouw ‘De Toevlucht’ samen een bijeenkomst om u meer te vertellen over deze actie en andere mogelijkheden om te besparen op uw energieverbruik. U krijgt voorbeelden van maatregelen die u direct kunt toepassen. Ook zijn er energiecoaches aanwezig die u (kosteloos) advies kunnen geven.

 

Datum:              Maandag 3 juli 2023

Tijd:                    vanaf 19:30 tot 22:00

Locatie:             Kerkgebouw ‘De Toevlucht’

Adres:                Laan van Hoornwijck 140 op Ypenburg.

 

Programma:

19.30     Inloop

20.00    Welkom

20.05    Frank Lentz (voorzitter HWY) vertelt over de verduurzaming van Ypenburg.

20.15     Erik Carton (energiecoach), geeft energie-besparingstips door middel van ventilatie.

21.00     Erik Carton, geeft tips over het koel houden van uw woning in de zomer. Zonder gebruik te maken van een airco.

21.30     Deelsessie bewoners-helpen-bewoners.

22.00    Afsluiting en napraten met een drankje.

U hoeft zich niet aan te melden. Loop gerust binnen en benut de voordelen die u krijgt aangeboden. We kijken uit naar uw komst.

Tot ziens op maandag 3 juli!

 

Vernieuw uw ventilatiebox