Dag van de Warmte: in teken van geothermie en andere slimme bespaartips

Op dinsdag 8 september om 19.30 uur kunt u weer bij de Dag van de Warmte aanwezig zijn. Een bijeenkomst waar weer veel tips rond energiebesparing in en om uw huis worden gedeeld. Wat kunt u doen aan het verduurzamen van uw woning bij geothermie? Wist u dat u zonnepanelen op het dak van het Lyceum Ypenburg kunt ‘huren’? Ook andere ventilatiesystemenen en energieparty’s komen aan bod. Wethouder Liesbeth van Tongeren en Eneco-directeur Manja Thiry zijn twee van de sprekers tijdens deze dag in De Toevlucht in Ypenburg.

Tijdens de voorgaande Dag van de Warmte in maart 2019 zijn bewoners van Ypenburg geïnformeerd over de mogelijkheden van geothermie. Geothermie wordt door experts gezien als alternatief voor het gebruik van aardgas voor onze wijkverwarming. In opdracht van stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY), Eneco en de gemeente Den Haag heeft Ingenieursbureau Deerns de afgelopen maanden een onderzoek uitgevoerd naar eventueel benodigde en gewenste aanpassingen aan de woningen op Ypenburg als in de toekomst gebruik wordt gemaakt van geothermie. Tijdens de bijeenkomst zal Deerns de resultaten presenteren en zullen zij vragen beantwoorden. Ook Duurzaamheidswethouder Van Tongeren en Eneco-directeur Thiry zullen op de resultaten reageren.

 

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst krijgt u informatie over drie andere onderwerpen:

  • Aandeel hebben in zonnepanelen op het dak van Lyceum Ypenburg, een investering voor bewoners van Ypenburg die daar zelf de mogelijkheid niet voor hebben.
  • Besparen met ventileren. Inmiddels zijn de huizen op Ypenburg al weer 20 jaar oud en zijn de ventilatiesystemen aan vervanging toe. Welke systemen zijn er en leveren de meeste energiebesparing op?
  • EnergyParty’s. U wordt geholpen om samen met uw buren bespaarkansen op uw energierekening te organiseren.

Op dinsdag 8 september om 19.30 zijn bewoners van Ypenburg van harte welkom in kerkgebouw ‘De Toevlucht’, Laan van Hoornwijck 140, Ypenburg.

Tijdens de bijeenkomst worden de corona richtlijnen opgevolgd. Er is plek voor maximaal 70 bezoekers. De aanmelding is inmiddels gesloten, het maximum aantal bezoekers is bereikt. Wilt u de bijeenkomst toch bijwonen? Kijk dan via onze livestream!

 

Link naar de opname van onze Livestream!

 

Dag van de Warmte: dinsdag 8 september