Op 6 maart 2019 bood voorzitter Frank Lentz van stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY) een onderzoeksrapport aan wethouder Duurzaamheid en Energietransitie van gemeente Den Haag, Liesbeth van Tongeren. De overhandiging vond plaats in een vestiging van ‘Hou van je huis’ in het centrum van Den Haag.

Het onderzoeksrapport is opgesteld in opdracht van HWY en Eneco, en is mede tot stand gekomen in samenwerking met provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag. De resultaten van het rapport tonen aan dat het in Ypenburg mogelijk is om ‘van het aardgas af te gaan’ en in plaats hiervan gebruik te maken van geothermie, oftewel warmte uit de grond. De komende periode zal het gebruik van geothermie op Ypenburg nader worden onderzocht.

De wethouder nam het rapport van harte in ontvangst. Met de betrokkenheid van de bewoners en de overhandiging van het rapport betitelde ze de wijk Ypenburg als een Haagse wijk die vooroploopt. ‘De ambities van de gemeente en HWY sluiten zeer goed op elkaar aan’, aldus de wethouder die op dezelfde dag de ‘Nota Duurzaamheid. Schone energie in een groene stad’ presenteerde.

Wilt u meer weten over geothermie? Kom dan naar de Energiemarkt op zondagmiddag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur in het Piet Vink centrum op Ypenburg. Daar krijgt u informatie over energiebesparende maatregelen die voor u interessant zijn en vertellen wij u meer over geothermie.

 

Dit bericht is geplaatst in de Eendracht op 13 maart 2018.

 

Rapport aangeboden aan wethouder