De energieprijzen schieten omhoog en het lijkt er op dat dit alleen nog maar meer wordt. Dit is dus hét moment om duurzame stappen te zetten in jouw woning. Maar welke duurzame maatregelen zijn juist nu verstandig? Daar kunnen de vrijwillige energiecoaches uit jouw wijk je bij helpen. In een gesprek van buur tot buur gaan ze met kennis van zaken, eigen ervaringen én ervaringen uit de wijk het gesprek aan met buurtbewoners.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach is een vrijwilliger en is aangesloten bij een bewonersinitiatief uit jouw wijk. Deze coaches zijn wijkgenoten die een opleiding hebben gedaan. De coaches kennen de wijk en gaan met kennis, ervaring en voorbeelden uit de eigen wijk met jou in gesprek over verduurzaming van jouw woning.

Doordat ze uit jouw buurt komen weten ze wat er speelt in de wijk en kennen ze de soort huizen die in jullie buurt staan. Er is geen winstoogmerk, het gesprek is gratis en er zijn geen commerciële relaties met leveranciers.

Onder de noemer Haagse Energiebesparingsaanpak (HEBA) zijn de coaches actief in oa: het Regentesse- en Valkenboskwartier, Scheveningen, Benoordenhout, Archipel/Willemspark, Duinoord, Bloemen- en Bomenbuurt, Mariahoeve, Vruchtenbuurt en Ypenburg. Drie leden van HWY: Harrie Theuws, Ronald Slegtenhorst en Erik Carton hebben de cursus Energiecoach gevolgd.

Meer informatie? Kijk op www.duurzaamdenhaag.nl. 

 

Dit is hét moment om energie te besparen en op te wekken!